Între 23 și 24 septembrie 2021, E³UDRES² a organizat primul său Hackathon intitulat „Hack2Change”. În cadrul acestui Hackathon internațional, desfășurat sub motto-ul „Smart & Sustainable Regions” (Regiuni Inteligente și Durabile), echipe formate din studenți și personal interesat de la universitățile implicate în E³UDRES², precum și persoane externe, au lucrat timp de 36 de ore la provocări propuse de actorii regionali.

O juriu format din experți internaționali a acordat premii primelor trei echipe pentru ideile lor legate de provocările la care au lucrat: Primul premiu a fost câștigat de o echipă pentru provocarea „Utilizarea inteligenței artificiale pentru găsirea talentului potrivit care se încadrează în compania noastră”, propusă de ABN Cleanroom Technology.

Echipa a dezvoltat o platformă de inteligență artificială numită „A.R.T” (AI-powered Recruiting Technology). Platforma analizează limbajul, răspunsurile și valorile din CV-uri și oferă runde automate de întrebări și teste de abilități. Platforma permite, de asemenea, o interviu automatizat folosind inteligența artificială, urmat de un interviu cu un recrutor „real”.

CONECTAREA CETĂȚENILOR ÎNTR-UN CARTIER

Locul al doilea a fost ocupat de o echipă pentru dezvoltarea platformei open source „NENA – The Neighborhood Network”. Aplicația ar trebui să permită dezvoltarea și publicarea activităților de cartier inițiate de cetățeni, organizații și asociații. Aplicația îi va invita pe cetățeni să participe, să arate progresul unui proiect și să informeze comunitatea despre evenimente și proiecte. În acest fel, aplicația conectează comunitățile și cetățenii. Provocarea pe tema „NENA – The Neighborhood Network” a fost propusă de Guvernul Federal al Austriei de Jos.

Locul al treilea a mers la ideea pentru provocarea „Inteligența Artificială și instrumente digitale pentru combaterea dăunătorilor în livezi”, propusă de Asociația portugheză a cultivatorilor de vin AVIPE. Conceptul dezvoltat, numit „PLAGA INQUISITOR”, oferă îndrumare pentru cultivatorii de vin în privința tehnologiilor digitale din partea studenților de la universitățile tehnice, precum și stabilirea unui sistem de control la distanță pentru capcanele cu feromoni împotriva dăunătorilor.

Fiecare dintre cele șase universități E³UDRES² a furnizat tutori locali, săli și servicii de catering pentru evenimentul Hackathon. Programul de susținere online a inclus sesiuni de yoga transmise de la universitățile partenere din Belgia și Ungaria, pentru a ne asigura că echipele pot să-și relaxeze puțin mintea înainte de a se implica din nou în munca lor.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment și au participat! Echipa E³UDRES² așteaptă deja cu nerăbdare la următorul eveniment.

Share This Story, Choose Your Platform!