1

Echipă, provocări și distracție în Alpii Austrieci.

După o călătorie cu trenul de șapte ore, 24 de studenți internaționali și un grup de membri ai personalului E³UDRES² au ajuns în St. Jakob din Defereggen pentru primul Bootcamp E³UDRES² – chiar în mijlocul pitorescului lanț muntos al Alpilor Tirolezi. Timp de o săptămână, aceștia au lucrat pe tema „Noul Campus Durabil al Viitorului”, într-un hotel închiriat special pentru această ocazie a Bootcamp-ului.

Numeroase aplicații din peste 6 țări

Când a fost anunțat primul Bootcamp E³UDRES², feedback-ul a fost coplesitor: participanții finali au fost selectați din peste 140 de aplicații într-un proces în două etape. Locurile limitate au fost ocupate în cele din urmă de câte patru studenți fiecare de la UC Leuven-Limburg UAS (Belgia), Vidzemes Augstskola (Letonia), Instituto Politecnico de Setubal (Portugalia), Universitatea Politehnica Timisoara (România), Hungarian University of Agriculture and Life Sciences (Ungaria), precum și de universitatea parteneră asociată University of Applied Sciences Fulda (Germania) și, desigur, Universitatea de Științe Aplicate St. Pölten, instituția organizatoare principală a evenimentului.

Provocări bazate pe sarcini și drumeții de dimineață

Timp de cinci zile, studenții au lucrat împreună în patru echipe internaționale și interdisciplinare la provocări în jurul temei „Noul Campus Durabil al Viitorului”. Cu sprijinul mentorilor și experților, aceștia au dezvoltat concepte pentru provocările „Învățare pe Tot Parcursul Vieții”, „Trecerea și Împărtășirea Talențelor”, „Formate de Locuit” și „Impact Regional”. Prin discuții regulate cu experți, studenții au primit, de asemenea, informații valoroase despre subiecte precum gândirea creativă, modele de afaceri și metode de brainstorming, contribuind astfel la rafinarea abordărilor lor pentru rezolvarea provocărilor. Pe lângă abilitățile tehnice, s-a promovat și dezvoltarea personală a participanților.

În cadrul unei discuții cu primarii din St. Jakob/Defereggen și Hopfgarten/Defereggen, studenții au avut ocazia să afle mai multe despre avantajele și provocările regiunii. În timpul șederii lor, au avut, de asemenea, ocazia să cunoască mai bine modul de viață și tradițiile din Valea Defereggen – un moment special pentru studenții noștri bine călătoriți, care veneau, de exemplu, din Portugalia sau Belgia.

Cu toate acestea, nu au existat doar provocări legate de campusul viitorului, ci și provocări fizice de depășit: în timpul unei drumeții de dimineață cu micul dejun în vârf de munte, mulți studenți au urcat propriul lor „Munte Bootcamp”. Acest sentiment comun de realizare a contribuit semnificativ la construirea echipei și la atmosfera plăcută de la Bootcamp. Un program social interactiv, inclusiv un concert live în ultima seară, a încheiat săptămâna Bootcamp.

3

Echipele au lucrat nu doar individual, ci s-au adunat și pentru diverse sesiuni de grup.

Patru concepte finale

În ultima zi a Bootcamp-ului, toate echipele au prezentat conceptele lor în scurte pitch-uri, care au fost urmărite și prin transmisiune în direct la St. Pölten UAS în timpul Forumului de Strategie E³UDRES². Toate echipele au fost evaluate de o juriu la St. Pölten, precum și de către mentorii și colegii lor. Ulterior, angajamentul echipelor și munca lor remarcabilă au fost sărbătorite cu o prăjitură specială de Bootcamp și un concert live. „Este incredibil cât de mult s-au apropiat toți participanții la Bootcamp în această perioadă scurtă de doar o săptămână. Atmosfera a fost cu adevărat minunată – cred că ne vom aminti cu toții de acest eveniment mult timp și cu amintiri dragi”, spune Lisa Recnik, una dintre principalele organizatoare ale evenimentului la St. Pölten UAS.

4

Participanții la Bootcamp adunându-se pentru o fotografie de grup.

Bootcamp-ul a fost, de asemenea, acoperit printr-o serie de videoclipuri filmate la eveniment, în care diverși participanți au oferit perspective și insight-uri despre experiența Bootcamp-ului:

Găsiți lista completă cu toate videoclipurile Bootcamp-ului aici.

Întrega echipă E³UDRES² privește cu mândrie înapoi la un prim Bootcamp E³UDRES² de succes – suntem fericiți că familia E³UDRES² a devenit mai mare!

MULȚUMIRI CĂTRE SPONSORII ȘI SUSȚINĂTORII BOOTCAMP-ULUI E³UDRES² DIN 2022:

Share This Story, Choose Your Platform!